< Home
• Agenda
• Midzomer   Natuurfestival
• Bussum Cultureel
• Schoolbands for   Wild-live
• Wild-live festival
• Wild-live Kids
• Terugblik
• Fotogallerij

Onze sponsors:

 

Knallend Bussum Cultureel 2008 voor Wild-live

Op zaterdag 30 augustus jl. was stichting Wild-live weer volop actief tijdens Bussum Cultureel. Deze editie van het culturele evenement was een absoluut hoogtepunt voor de stichting.

Dit keer viel werkelijk alles op zijn plaats: schitterend weer, een geweldig programma en een record aantal bezoekers. Vanaf het begin tot het eind: één groot cultureel, culinair en muzikaal feest, met een recordopbrengst voor het goede doel van maar liefst € 3500,- ! De opbrengst is bijeengebracht door het KinderKunst Atelier, donaties, de multiculinaire hapjes en vooral de drankjes. Ook de koopjesdag van de Bussumse winkeliers droeg zeker bij aan het grote aantal bezoekers.

Vanaf 12.00 uur stroomden de kinderen richting het KinderKunst Atelier. Vlak voor 18.00 werd het laatste schilderijtje uitgedeeld. Het was hard aanpoten voor de professionele kunstenaars van Vernissage en Kleine Daan, maar de prachtige kunstwerkjes en het enthousiasme van kinderen en ouders maakten dit absoluut goed. Rond 18.30 werden nog een aantal leuke prijzen verloot.

Een andere knaller was de catering dit jaar. Ondanks een afzegging op het laatste moment kon er toch naar hartelust worden gesmuld van hapjes uit alle windstreken tijdens Multiculinair. Het mooie weer en de hapjes maakten ook dorstig. Bijna de hele drankenvoorraad was het eind van de dag soldaat gemaakt. De catering droeg dan ook in belangrijke mate bij aan het enorme bedrag van 3500 euro, dat werd ingezameld voor het goede doel van dit jaar: Het Daktari Busch School & Wildlife Orphanage. Het bedrag zal spoedig volledig worden overgemaakt naar dit doel.

De hele dag waren er muzikale optredens. Het publiek werd naar mate de middag en vroege avond vorderde opgewarmd door Salsa en Jazz. Een van de absolute hoogtepunten het culturele weekeinde was het afsluitende optreden van de Strawberry Beats, speciaal voor Wild-live. Na een korte periode van relatieve rust stroomde rond 20.30 het terrein weer bomvol. De feestgangers werden vanaf 21.00 vervolgens bijna twee uur getrakteerd op een muzikale act van de bovenste plank. Vrijwel het hele oeuvre werd uit volle borst meegezongen.

Al met al: een geweldige dag, waarbij alle medewerkers van Wild-live en de andere organiserende partijen een topprestatie hebben geleverd. De organisatie en de samenwerking was vlekkeloos. Zowel van de deelnemende culturele organisaties, de artiesten en de gemeente veel lof over het geheel en over elkaar. Door het succes zijn een aantal deelnemers nu al geprikkeld om volgend jaar weer met iets speciaals te komen. Het zal niet echter meevallen deze editie te overtreffen!


> Bekijk de foto's van Bussum Cultureel 2007
> Programma van Bussum Cultureel 2007


> naar boven

 

> Bekijk de foto's van Bussum Cultureel 2008

De opbrengst van het festival gaat naar:
Daktari, Bush School & Wildlife Orphanage >>