< Home
• Agenda
• Schoolbands for   Wild-live
• Wild-live Kids
• Terugblik
• Fotogallerij

Onze sponsors:
 

Bussum Cultureel ongekend succes met ruim 4.000 euro voor het goede doel

Stichting Wild-live heeft tijdens Bussum Cultureel op 9 en 10 september ruim 4.000 euro ingezameld voor de bescherming van de natuur en de wilde dieren in arme landen. Het grootste deel van het bedrag gaat naar het Gibbon Rehabilitatie Project op Phuket, dat vorig jaar getroffen werd door de tsunami. Het restant gaat naar andere natuurprojecten in arme landen die door de bevolking zelf zijn opgezet. Het succes van het KinderKunst Atelier overtrof bovendien alle verwachtingen. De nieuwe activiteit van de Bussumse stichting in samenwerking met Atelier Vernissage leverde maar liefst 69 prachtige dierenschilderijen op.

Het achtste Wild-live festival met live muziek variërend van Afrikaanse drum tot Nederlandse rock kan ook dit keer met recht een groot succes genoemd worden. Op vrijdag en zaterdag traden talloze gerenommeerde bands en schoolbands belangeloos op voor het project op Phuket. Het enthousiasme van het publiek en het onverwacht mooie weer op zaterdag zorgden tezamen voor een hoge omzet van de bar en de catering. De opbrengst van de hapjes en drankjes vormden dan ook het belangrijkste aandeel in de eindopbrengst voor het goede doel.

Het op zaterdag speciaal ingerichte KinderKunst Atelier liep storm. Met zichtbaar plezier schilderden de kinderen er lustig op los. Onder gepassioneerde begeleiding van ervaren kunstenaars van Vernissage werd elk doek uiteindelijk een echt kunstwerk (kijk voor foto's op www.wild-live.nl). Zes uur kwasten leverde aan het eind van de dag bijna 70 schilderijen van allerlei wilde dieren op, zoals olifanten, haaien en tijgers. Vanaf woensdag a.s. zijn de kunstwerken te bezichtigen in een expositie op het gemeentehuis van Bussum. Tijdens een feestelijke afsluiting op zaterdag 24 september om 16.00 kunnen de makers hun eigen kunstwerk ophalen bij Atelier Vernissage. Alle deelnemende kinderen krijgen dan ook een setje ansichtkaarten mee naar huis met daarop afbeeldingen van de kunstwerken. Bovendien worden onder de aanwezigen toegangskaarten verloot voor dierenpark Amersfoort. In het KinderKunst Atelier hebben kinderen ook meegeholpen aan een groot doek die wordt verkocht ten bate van het gibbonproject.

Al met al is Bussum Cultureel 2005 in alle opzichten geslaagd. Stichting Wild-live kijkt dan ook uit naar een vervolg in 2006. Gedacht wordt om dan het aanbod van kunstvormen nog verder uit te breiden.

> naar boven