< Home
• Agenda
• Midzomer   Natuurfestival
• Bussum Cultureel
• Schoolbands for   Wild-live
• Wild-live festival
• Wild-live Kids
• Terugblik
• Fotogallerij
........................................
Mede mogelijk gemaakt door:

........................................
Sponsors:
 

Enthousiasme over eerste Midzomer Natuurfestival!

Op zaterdag 23 en zondag 24 juni is in en om Bussum het eerste Midzomer Natuurfestival gehouden. Een groot scala aan activiteiten leerde het publiek over duurzaam omgaan met je leefomgeving. Deelnemers en publiek waren enthousiast over het nieuwe festival!

Stichting Wild-live kijkt met volle tevredenheid terug op de eerste editie van het Midzomer Natuurfestival. Ondanks de korte voorbereidingstijd is het gelukt een groot aantal partijen uit de regio, die op de een of andere manier een bijdrage leveren aan een gezonde en duurzame leefomgeving, onder de paraplu van het festival bijeen te brengen. Het enthousiasme van alle deelnemende partijen en bezoekers biedt veel perspectief voor de toekomst.

Op zaterdag namen - ondanks de soms stevige buien - veel mensen een kijkje op het Wilhelminaplantsoen in Bussum. Hier presenteerden ruim dertig organisaties zich op het gebied van natuur, milieu, bewegen, bewustwording en biologisch verantwoorde voeding. Zondag was de 'openlucht' het decor van tal van activiteiten in de hele regio. Op beide dagen waren zo gedurende het weekeinde bijna 40 'duurzame' partijen betrokken. "Een grote prestatie", vond ook Wethouder Gerard Boekhoff tijdens zijn openingstoespraak.

De Wethouder sprak tijdens zijn toespraak richting de inwoners van Bussum ook de wens uit , dat dit festival zorgt voor bewuste inwoners, die duurzaam omgaan met hun leefomgeving. Op die manier worden weer anderen gemotiveerd en geïnspireerd hetzelfde te doen.

Daarna kon het publiek onder het genot van lekkere bak ekokoffie of biologisch biertje en heerlijke wraps en soep luisteren naar vrolijke wereldmuziek. Een regelmatig zonnetje en het mooie houten terras zorgden voor een goede sfeer. Een strijkkwarttet stijlvolle dames beet met prachtige klassieke muziek de spits af en daarna werd het al swingerder op het plein met een steelband, didgeridoo spelers en Latijns-Amerikaanse muziek. Tijdens de afsluitende stille disco swingde iedereen met koptelefoon de pan uit.

Een interessant mini-symposium en de marktkramen van de vele deelnemers zorgde voor de informatieve invulling van de dag. Vier sprekers gaven hun mening over de huidige klimaatproblematiek en kijk op de stappen die in de toekomst moeten worden genomen.

Bezoekers konden zich laten masseren, waterbeestjes kijken, de zon van dichtbij zien en informatie krijgen over yoga, natuurgebieden in de buurt en ecologische producten.

Zondag werd er onder dreigende lucht, maar zonder regen enthousiast geyogaad in het park, nestkasten getimmerd, waterbeestjes gevangen en meegedaan met excursies.

Initiatiefnemer Stichting Wild-live klopte in september vorig jaar aan bij de gemeente met het idee voor het Natuurfestival. De gemeente stond daar positief tegenover en bood aan het initiatief te faciliteren. Eind maart dit jaar was de kogel door de kerk, en restte de organisatie nog slechts tweeeneenhalve maand voor de realisatie. Dankzij de goede samenwerking met de gemeente en een aantal andere partijen, waaronder GNR, en het enthousiasme van alle deelnemers, is de eerste editie een groot succes. Bezoekers en deelnemers waren heel positief over het thema en de activiteiten van het festival en hadden het aan het eind van het weekend al weer over volgend jaar. Het Midzomer Natuurfestival is voor herhaling vatbaar!


> naar boven

 
> Bekijk de foto's 2007
> Bekijk het complete programma van 2007
> Download de brochure van het festival (PDF 460Kb).

Het Midzomer Natuurterras met heerlijke biologische gerechten

Het festival werd ingeluid met een dubbele didgeridoo

Enthousiastelingen, waaronder Wethouder Boekhoff, volgen op zondag Hatha Yoga in het Bilderdijkpark.

De opbrengst van het festival gaat naar:
Stichting BeeSupport >>