< Home
• Agenda
• Midzomer   Natuurfestival
• Bussum Cultureel
• Schoolbands for   Wild-live
• Wild-live festival
• Wild-live Kids
• Terugblik
• Fotogallerij
........................................
Mede mogelijk gemaakt door:........................................
Festival sponsors

 

Kom ontdekken, beleven en genieten op het Midzomer Natuurfestival 2008!

Op 21 juni a.s. start de zomer weer met het unieke Midzomer Natuurfestival. Die dag staat het Wilhelminaplantsoen in het centrum van Bussum volledig in het teken van natuurbeleving, milieuwetenswaardigheden, duurzaamheid, heerlijk biologisch eten en drinken, swingende akoestische muziekacts uit alle windstreken en talloze leer en doe activiteiten voor jong en oud. Bovendien maken alle bezoekers van het festival kans op een gloednieuwe fiets!

Zet 21 juni in je agenda!
Het festival heeft tot doel om op een positieve manier het natuur- en milieubewustzijn van de inwoners van de regio te bevorderen. Hart van het festival is het centrum van Bussum waar de informatie over producten en organisatie samengaat met met heerlijk bewust eten en gezellige muziek.

Prikkelend programma
Voor jong tot oud zal er op deze dag iets te doen, te leren en te beleven zijn. Naast de gezellige natuur- en duurzaamheidsrmarkt is er doorlopend muziek en worden kinderactiviteiten georganiseerd, zoals een geweldige kinder kookworkshop. Op het plein is een gezellig Midzomernatuur Terras ingericht voor koffie, lunch en avondeten. Verschillende biologische cateraars laten zien en vooral proeven hoe lekker biologisch eten en drinken kan zijn! Je kunt je aanmelden voor de zeer bijzondere Resodance workshop: dansen, musiceren en mediteren op oerklanken van o.a. de didgeridoo. We knallen de dag uit met een geweldige stille disco!

Duurzaam uit je dak met Oranje!
Vanzelfsprekend is er tijdens het festival iets geregeld voor de oranjefans. Je kunt de wedstrijd volgen op een groot scherm, met een koptelefoon op! Zo kun je kiezen tussen het wedstrijdcommentaar of de stille disco hits. Draag bij een een duurzaam oranjefeest, want met z'n allen kijken naar één scherm is energiezuinig en wel zo gezellig bovendien!

Kom langs en kans op een geweldige fiets!

Bij de Wild-live stand kunt u meedoen aan het spannende 'Fiets je Fit voor het Goede Doel' spel. Hiermee steunt u het goede doel en maak je bovendien kans op een geweldige fiets!

Het goede doel: Moving Birds for Senegal

Aan het Midzomer Natuurfestival 2008 wordt een goed doel gekoppeld waar o.a. de opbrengst van de biologische catering heen gaat. De organisatie van het festival heeft dit jaar gekozen voor het project ‘Moving birds for Senegal’ ingebracht door IVN Gooi en Vechtstreek. Het project voldoet het beste aan de criteria: initiatief en uitvoering door de lokale bevolking, in een land waar het aan middelen ontbreekt, gericht op natuur en milieu en de ontwikkeling van de lokale bevolking. Vorig jaar kwam de opbrengst van het Midzomer Natuufestival ten goede aan stichting BeeSupport.

Minimale milieudruk
Vanzelfsprekend wordt het festival met minimale milieudruk georganiseerd. Bezoekers worden opgeroepen om op de fiets te komen, benodigde energie zal zoveel mogelijk schone energie zijn en het festivalafval zal op meerdere manieren binnen de perken gehouden worden. Het doel is om zoveel mogelijk CO2-neutraal te werken.

> naar boven

 

De opbrengst van het festival gaat naar:
Moving Birds for Senegal >>
Programma zaterdag 21 juni
Klik op >> voor meer informatie!


10.00 - 17.00 uur Natuur- en duurzaamheids-
markt
>>
10.00 - 23.00 uur Akoestische wereldmuziek >>
10.00 - 18.00 uur Expositie 'Mijn Beste Park' >>
10.00 - 17.00 uur Afvalquiz en tentoonstelling>>
10.00 - 17.00 uur De Energiebus >>
12.00- 20.30 uur Biologische catering >>
12.00 uur Officiële opening
12.30 - 15.00 uur Ontmoet de Milieuraad >>
15.00 uur Excursie Bilderdijkpark >>
16.00 - 18.30 uur Kinder Kookworkshop >>
19.30 - 22.45 uur 'Resodance' workshop >>
21.00 - 23.00 uur Stille disco >>
Locatie: Wilhelminaplantsoen in Bussum
> bepaal je (wandel- of fiets)route naar het festival met googlemaps.com

Leuk en leerzaam voor jong en oud!

Biologische kookworkshop voor kinderen

Excursie naar het Bilderdijkpark

Verantwoord knuffelen met dieren


Gezellig terras met heerlijk biologisch eten


Bijzondere 'Resodance' workshop

Uit je dak met de stille disco

Terugblik op festival in 2007
Lees alles over de succesvolle eerste editie! >>