< Home
• Agenda
• Midzomer   Natuurfestival
• Wild-live festival
• Schoolbands for   Wild-live
• Wild-live Kids
• Terugblik
• Fotogallerij

De Schoolbands:
> Sundqvist
> 39 Toes
> Funkatrankus


Onze sponsors: 

Eerste Schoolbands for
Wild-live groot succes!

De enorme opkomst van het publiek was boven verwachting. Het gejoel en applaus na elk optreden overweldigend. De eerste 'Schoolbands' kan daarom met recht een groot succes genoemd worden. Bovendien bewijzen de Schoolbands dat er muzikaal talent in de regio zit en dat het publiek daar behoorlijk warm voor loopt!

Funkatrankus zette meteen de toon: strakke funk waarop jong en oud wel moesten bewegen. Zelfs een aantal kritische oude muzikale rotten in het vak die later op moesten treden, genoten van de spontane en frisse funky klanken. 39 Toes bracht naast muziek ook een stukje humor ten tonele. De naam van de viermansformatie deed dat al vermoeden: één van de bandleden mist namelijk inderdaad een teen. Vooral de (rhytmische) communicatie over en weer tussen drummer en zanger was spectaculair.

Het meeste gejuich ging op bij de laatste band, wat dan ook wel een heel bijzondere act was. De vier rockende cellisten van Sundqvist knalden van het podium af. Ze onderstreepten daarmee nog eens het kwaliteitsniveau van alle Schoolbands.

Bewondering ook voor de discipline die de Schoolbands opbrachten: lang wachten met soundchecken en toch superscherp een optreden verzorgen! Bovendien moest er supersnel gewisseld worden tussen de optredens door, dat vervolgens weer maximaal een kwartiertje mocht duren! Al met al een topprestatie van zowel de bands, presentator Guus van Lamoen, DJ Wouter K als de professionele geluidstechnici op en rondom het podium.

Er was nog meer succes. De 'spontane' actie 'met de pet rond' tijdens en na de Schoolbands bracht maar liefst 356 euro op! Iedereen die aan de actie heeft meegedaan: bedankt. Het ingezamelde bedrag wordt gevoegd bij de opbrengst van het komende Wild-live festival tijdens Bussum Cultureel dat op 9 en 10 september a.s. plaatsvindt. Tijdens het culturele weekeinde in september staat het door de Tsunami getroffen Gibbon Rehabilitatie Project op Phuket in Thailand centraal.

Ook tijdens Bussum Cultureel zal jong talent op het hoofdpodium hun talent kunnen tonen.

Rest ons nog namens Wild-live de organisatoren van Spoorpop te bedanken voor de geweldige samenwerking. Als het aan ons ligt zijn we ook volgend jaar weer van de partij!

> naar boven

 

> Bekijk de foto's van Spoorpop 2005
Schoolbands op de lokale radio
Van de bands van Schoolbands for Wild-live zijn voorafgaand aan Spoorpop interviews en opnames gemaakt die te beluisteren waren in het programma Beat Sensation van radio PHOHI ( 92.0 als 105.1 Fm)

Bekijk de foto's van het interview!