< Home
• Agenda
• Wild-live festival
• Schoolbands for   Wild-live
• Wild-live Kids
• Terugblik
• Fotogallerij
 

Artificials

Jan Witsche - gitaar
Mart Pothast - gitaar
Michael Fagel - Bas
Marijn van Dooren - zang
Nico van Heck - Drummer

Ongeveer 2 jaar geleden kwamen Jan Witsche en Mart Pothast op het idee om samen muziek te gaan maken. Ze spelen allebei gitaar. Eén jaar later kwam daar ook een bassist bij, Jamie-Dee van den Oudenrijn. Zonder een oefenruimte werd er niet vaak geoefend en gebeurde er een jaar lang zo goed als niks. Gelukkig vonden ze Nico van Heck die toevallig drummde en zulke gekke ouders en buren had, dat we daar één keer per week konden oefenen. Dit was ongeveer begin december. Toen kwam ook de zanger Marijn van Dooren bij de band. Sinds toen zijn ze samen gaan oefenen en hadden al vrij snel een eigen nummer, dat heet Peace of Mind. Er liggen nog stappels ideeën voor andere nummers op het vuur. Met de kerst hadden de Artificials een optreden op de kerst-in van de Huizermaat. Al snel na dit optreden werden ze gevraagd om in het voorprogramma van Room Eleven te spelen in de Graaf Wichman. Ook het Bussumse spoorpop moest er aan geloven alleen zonder zanger Marijn. Daarna volgde er nog veel succesvolle optredens.

Artificials spelen vooral oude rock nummer zoals Led Zeppelin en Deep Purple maar ook wat modernere rock zoals Metallica of Artic Monkeys. En natuurlijk wordt er hard gewerkt aan eigen nummers.

Sinds kort is wegens persoonlijke overweging Jamie-Dee gestopt met bas spelen en is er een nieuwe bassist aangetrokken in de persoon van Micheal.

> naar boven

 
> Bezoek de website van Artificials
> Download de promotie-poster!