< Home
• Archief
• Nieuwsbrief
 

LOKALE BANDS SPELEN VOOR ONTHEEMDE EN GEWONDE WILDE DIEREN

Tweede Wild-live festival in Hilversum

Gooi- en Eembode donderdag 24 oktober 2002

HILVERSUM – De stichting IMWART en Tagrijn organiseren op 27 oktober een muziekspektakel voor het goede doel. Zeven lokale bands uit Hilversum en omstreken, waaronder Massada en Lichter Laaie, treden op dit tweede Wild-live festival geheel belangeloos op. Tevens is er een spannende loterij, Thaise catering en een kinderhoek. De opbrengst gaat, net als het eerste Wild-live festival van februari dit jaar in Bussum, naar het dierenopvangproject WICEMA in Thailand.

Het eerste Wild-live festival vond plaats op 24 januari jl. in de Cameleon in Bussum en was een groot succes. Zes lokale bands speelden toen voor een enthousiast publiek. De opbrengst van dit festival, maar liefst _ 4.500,--, werd op 6 mei jongstleden overhandigd aan het WICEMA-project in Thailand. Inmiddels is dit geld besteed aan medische zorg en extra vitaminen en mineralen voor de gibbons en beren die worden opgevangen in het opvangcentrum in Krabok Koo, vlakbij de Cambodjaanse grens. Ook de opbrengst van dit tweede Wild-live festival is bestemd voor de dierenopvangcentra van WICEMA (Wildlife Conservation, Education and Management) in Thailand. WICEMA is een samenwerkingsverband tussen verschillende universiteiten in Thailand en Nederland en de stichting IMWART (International Mobiele Wild Animal Rescue Team). Ook stichting AAP ondersteunt WICEMA al jaren. Stichting IMWART is opgericht in 1997 en heeft als doelstelling het financieel en materieel steunen van de lokale initiatieven en het geven van voorlichting over het beschermen en opvangen van inheemse bedreigde diersoorten.

Deelnemers
De bands die zich op 27 oktober belangeloos inzetten voor het Thaise wildlife project zijn: Massada, de welbekende rockband uit Huizen die meerdere tophits scoorde; Lichter Laaie, Nederlandstalige popmuziek, met onlangs de hit ‘Het Is Zo’, Swinging Guitars, zigeunergitaartrio; Uz, 3-mans rockformatie met eigen nummers en aangepaste covers en tenslotte de coverband The Koffers. De bekende DJ Wouter K draait de verschillende optredens in de grote zaal aan elkaar. In het café van de Tagrijn wordt de muziek afwisselend verzorgd door Rebel met folksongs en het duo Peter Timoteef op gitaar en piano. Het Wild-live festival begint om 14.00 uur en wordt om 15.30 uur geopend door de heer E.J. Bodar, secretaris van het Gewest Gooi en Vechtstreek. Het festival duurt tot circa 23.00 uur. Ook ouders met kinderen zijn welkom, want voor de ‘Wild-live kids’ zijn er allerlei activiteiten, zoals een optreden van een ballonkunstenaar, schmink, kleuren en video.

Kaarten
Het festival wordt mogelijk gemaakt door de financiële steun van bedrijven, winkeliers en organisaties uit de regio. Kaarten voor het tweede Wild-live festival in Tagrijn aan de Koninginneweg 44 in Hilversum zijn in de voorverkoop bij platenhuis ’t Oor in Hilversum en de Cameleon en Café de Peuk in Bussum. De kaarten kosten 7,50 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis.
Het Wild-live festival heeft een eigen website: www.wild-live.nl, waar alle informatie over het festival zelf, maar ook over de organiserende partijen en de bands te vinden is.

> naar boven