< Home
• Archief
• Nieuwsbrief
 

Tagrijn redt Wild-live festival

Gooi en Eemlander 21 maart 2003, voorpagina

Bussum – Het derde Wild-live festival gaat zondag toch door. Het muziekevenement, dat dreigde te worden geschrapt omdat jongerencentrum Cameleon in Bussum is gesloten, wijkt uit naar De Tagrijn aan de koninginneweg in Hilversum. Daar had vorig jaar oktober ook het tweede Wild-live festival plaats. De organisatie van het festival, bedoeld om geld in te zamelen voor de opvang van gewonde wilde dieren in Thailand, werd gisteren verrast door de sluiting van de Cameleon. Het evenement is van drie uur ’s middags tot elf uur ’s avonds.

Derde Wild-live festival in Tagrijn

Gooi en Eemlander 21 maart 2003, pagina Kunst

Het verbeteren van de watervoorziening in het apenopvangproject Krabok Koo en steun voor het watervogelreservaat Bang Pra, beide in Thailand. Dat zijn de goede doelen van het Wild-live festival, dat zondag plaatsvindt in De Tagrijn in Hilversum.

Het is de derde keer dat de stichting Imwart (International Mobile Wild Animal Rescue Team) in het Gooi een Wild-live festival organiseert. Even hing het aan een zijden draadje of het festival dat in De Cameleon in Bussum gepland stond zou doorgaan omdat de Bussumse locatie deze week abrupt de deuren sloot. De Tagrijn, waar het festival vorig jaar augustuis werd gehouden, bood uitkomst. In totaal werd op de twee eerdere festivals in het Gooi een kleine achtduizend euro bij elkaar gespeeld voor de opvang van ontheemde en gewonde wilde dieren in Thailand.
Een groot aantal lokale bands en artiesten treedt belangeloos op. The Bluesmasters, Local hero en de Whining Boys zullen deels covers en deels eigen muziek laten horen. Sjaak Ranzijn (plus special guest) brengt net als vorig jaar het typisch Nederlandse levenslied ten gehore, dat door een iedre uit volle borst kan worden meegezongen. D.J. Wouter K. draait tussen de optredens door swingende dansmuziek. Tussen de optredens door zijn ook toespraken gepland. De presentatie ligt geheel in handen van Ronald van de Woude en Rombout van Riemsdijk.
De artiesten worden afgewiiseld met traditionele dans, uitgevoerd door de proffesionele Thaise dansgroep Thai Kinnari. Op het festival worden ook traditionele gerechten uit de Thaise keuken geserveerd. De catering wordt verzorgd door restaurant Thai Isaan. De keuken is open van vijf uur tot half acht. Maaltijden kosten vier euro per bord.

Vogelasiel
Het benefietfestival is opgezet als een familiefeest. Voor kinderen is in de Tagrijn een speciale kinderhoek ingericht., met tekenen, video en schminken. Ook is er een infostand, dier mede bemand wordt door het vogelasiel Naarden. Het asiel heeft veel gemeen met het zusterproject in bang Pra in Thailand. Imwart en de Stichting Vogelasiel Naarden zijn ook van plan in de toekomst nauwer samen te gaan werken. Vast onderdeel van het festival is een loterij. Ditmaal zijn de hoofdprijzen een mountainbike en een diner voor twee. Het festival wordt ’s middags om vier uur officieel geopend. De zaal is dan al een uurtje open. Het festival duurt tot elf uur ’s avonds. Kaarten zijn in de voorverkoop te krijgen bij de tagrijn in Hilversum. De toegangsprijs bedraagt 7,50 euro. Het Wild-live festival heeft een eigen website: www.wild-live.nl, met informatie over het festival, de organisatie, sponsoren en de bands.

> naar boven