< Home
• Archief
• Nieuwsbrief
 

Tegenslagen krijgen de organisatie van Wild-live festival niet klein

De Gooi en Eembode, Donderdag 27 maart 2003

Bussum - Het derde Wild-live festival heeft ondanks een flinke tegenslag met 2500 euro een zeer goede opbrengst binnengehaald. Drie dagen voor aanvang van het benefietfestival bleek dat de deuren van de Cameleon, waar het festival zou plaatsvinden, tot nader order waren gesloten. De organisatie verhuisde het festival daarop in allerijl naar de tagrijn in Hilversum.

De verhuizing naar de alternatieve locatie bracht de nodige vraagtekens met zich mee voor de organisatie. "Het is in zo’n geval heel spannend of het publiek net zo flexibel is als wij. Bovendien was het lenteweer een extra complicerende factor. Dankzij een bliksemsnel opgezette postercampagne, aandacht van de pers en de gesponsorde inzet van bussen, wisten toch zo’n tweehonderd bezoekers de weg naar het festival in de Tagrijn te vinden", vertelt een van de organisatoren.
Het muziekspektakel werd nu geopend door de Hilversumse wethouder van Cultuur, Karen heerschop. De Thaise dansgroep Thai Kinnari gaf vervolgens de aftrap voor een keur aan optredens. Zo zetten The Whining Boys, Local Hero en Sjaak Ranzijn de zaal volledig op z’n kop. Het publiek was hierdoor helemaal klaar voor de hoofdact van de avond; The Bluesmasters.
Door de onvoorziene omstandigheden is de totaal opbrengst iets lager uitgevallen dan verwacht werd. Toch kunnen van dit geld weer een aantal dierenopvangprojecten financieel gesteund worden. "En daar was het allemaal om te doen. De opbrengst zal dit keer met name worden besteed aan het verbeteren van de watervoorziening in het apenopvangproject in Krabok Koo en ter ondersteuning van het watervogelreservaat Bang Pra. Voor dit project mag de organisatie zich bovendien verheugen in een blijvende participatie van het Vogelasiel in Naarden", aldus Marc Maassen voorzitter van de organiserende stichting IMWART.
De stichting Versa, waar zowel de Cameleon als de Tagrijn onder valt, heeft al aangeboden een volgend Wild-live festival tegemoet te komen bij de organisatie.


> naar boven