< Home
• Archief
• Nieuwsbrief
 

Bluesmasters spelen zondag op Wild-live 4

Bussum - De Stichting IMWART heeft ook voor het vierde Wild-live festival weer de belangeloze medewerking van vele topartiesten toegezegd gekregen. Kinderliedjesschrijver Dirk Scheele en songwriter Ad Vanderveen waren al geprogrammeerd voor zaterdag 23 augustus. Topband Bluesmasters is een week voor het festival toegevoegd aan de programmering op zondag 24 augustus in Cameleon, en vormt het sluitstuk van het tweedaagse muziekfestijn.

Als voorproefje op het festival op 12 oktober organiseert de Stichting IMWART in samenwerking met Cameleon op 23 en 24 augustus een Wild-live festival als onderdeel van Bussum cultureel. Op zaterdag zal het festival worden gehouden op het raadhuisplein. Voor de organisatie betekent dit het eerste Wild-live openluchtfestival. Op zondag zet het festival zich voort in de Cameleon, als locatie op de culturele route.

Soulband
Bluesmasters hebben het Wild-live festival op zondag uitgekozen voor de presentatie van hun nieuwe CD "Tha Masters voice". Voor deze speciale gelegenheid heeft de white soul band bovendien een ervaren popmuzikant uit de USA als gastmuzikant uitgenodigd. Chris Daniels, die ook al meespeelde op het 10-jarig bestaan van de Bluesmasters, zal op zondag om 18.00 uur samen met Bluesmasters het dak van de Cameleon spelen.
De Stichting IMWART is trots op het volle programma van het Wild-livefestival tijdens het culturele weekend. Dirk Scheele, bekend van radio en televisie, verzorgt op zaterdag met zijn kinderliedjes het kinderprogramma. Verder spelen Babalawo, Press A en Ad Vanderveen, die als bussumse songwriter inmiddels internationale bekendheid geniet. De band Wasknijper van de Gooische muziekschool en de bigband van de muziekschool van Luc van Gessel zullen ook op het Wild-live podium optreden. Op zondag treden Nicolaas, Frank W., Miss Jones, Taxi to the Ocean en Stevie’s lipstick op. En nu dus ook Bluesmasters met Chris Daniels.

Dansmuziek
Op zaterdag wordt het festival gepresenteerd door Jeroen Groot en op zondag door Ronald van de Woude. De vaste Wild-live DJ Wouter K draait op zondag de optredens aan elkaar met dansmuziek. De nieuwe informatiefilm van Imwart, die door Marika Hartog in Thailand is gemaakt, zal worden vertoond. Verder is er op beide dagen Thaise catering en wordt de drank verzorgd door de Cameleon. De opbrengsten van het festival gaan, zoals altijd, naar de dierenopvangprojecten in Thailand. Alle artiesten en medewerkers zetten zich hiervoor belangeloos in. Omdat op 23 en 24 augustus geen entree wordt geheven, zal de opbrengst alleen bestaan ui de verkopen van Thaise hapjes en koude dranken. De organisatie op een groot aantal bezoekers, zodat er gerekend kan worden op een goede opbrengst. In Maart van dit jaar vond het derde festival plaats in de Tagrijn in Hilversum. De opbrengst viel toen wat tegen, doordat Wild-live, door een plotselinge sluiting van de Cameleon, op het laatste moment moest verhuizen. Toch werd er nog 2.500 euro bij elkaar. Deze opbrengsten is nagenoeg volledig op de plaats van bestemming aangekomen. Ook dit aspect maakt de activiteiten van de Stichting IMWART uniek. Het vierde Wild-live festival begint op zaterdag 23 augustus om 11.00 uur en duurt tot 17.30 uur. Op zondag 24 augustus duurt het festival van 12.30 tot 19.30 uur.

> naar boven