< Home
• Archief
• Nieuwsbrief
 

Sinterklaas bezoekt festival voor goede doel
Cameleon ook decor voor het vijfde Wild-live festival

Gooi en Eembode, 20 november 2003

BUSSUM – Stichting Imwart organiseert 23 november de vijfde editie van het Wild-Live festival. Ook nu is de Cameleon het decor voor het muziekfestival. Met het festival wordt geld ingezameld voor de opvang en bescherming van wilde dieren in Thailand. De Bussumse wethouder van cultuur, Ilonka de Lange, opent het festival om 15.15 uur.

Ook tijdens het vijfde editie van het muziekfestival zijn de vertrouwde ingrediënten weer aanwezig. De muziek wordt dan ook weer belangeloos verzorgt door lokale bands en artiesten, is er een loterij, zijn er Thaise gerechten verkrijgbaar en vertellen verschillende sprekers over het belang van de werkzaamheden van Imwart. Tevens staan er een informatiestands van Imwart en het Vogelasiel.
Sinterklaas heeft laten weten dat hij het festival tussen drie en vier uur met een bezoek zal vereren. Speciaal voor de jonge bezoekertje neemt hij dan cadeautjes mee. Ook heeft de Sint een kleurwedstrijd uitgeschreven. De wilde dierenkleurplaat, die onlangs door de Wild-Live organisatie op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven is verspreid, kan in het kindercafé bij Sint en zijn Pieten worden ingeleverd. Natuurlijk kan er ook tijdens het festival aan de kleurplaat worden gewerkt. Wie deze niet kan inleveren op het Wild-Live festival, kan dat tot en met woensdag 26 november doen bij de Slaapkamer van Sinterklaas bij Le Tresor aan de Slochterenlaan. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 30 november om 15.00 uur in diezelfde Slaapkamer.

Programma
De optredens worden dit keer verzorgd door vijf muziekgroepen. Om 15.15 uur speelt Peter Timoteef, een virtuoos flamenco-gitaristen duo, dat elkaar heeft leren kennen op het Goois Lyceum. Bukowski speelt om 16.30 uur en is een vijf koppige band met eigen repertoire dat bekendheid heeft gekregen met optredens in de Melkweg en Paradiso. Om 17.45 uur brengt Christiaan Welker samen met zijn special guest eigen werk en covers van Marco Borsato, De Dijk en Blof. Stuurbaard Bakkebaard staat om 19.00 uur op het toneel: een pop-trio dat een brug slaat tussen muziek en entertainment. Als laatste act speelt Pike, met covers van grote rockartiesten als Herman Brood, ZZ top en AC/DC. De optredens worden afgewisseld met muziek van DJ Bavo.
IMWART-medewerkster Wanida Wongjujatip uit Thailand is op het festival te gast en zal het een en ander vertellen over haar betrokkenheid bij het scholenproject van Stichting Imwart, dat zich richt op het geven van voorlichting over wilde dieren en natuurbehoud aan scholieren in Thailand. Wanida is tot 28 november aanstaande in Nederland en zal onder andere meewerken aan de voorbereidingen van een aantal activiteiten in het kader van 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Thailand.

Opbrengst
De opbrengst van het festival gaat ook nu weer naar dierenopvangprojecten in Thailand. Alle artiesten en medewerkers zetten zich hiervoor belangeloos in. In totaal is met de afgelopen vier festivals ruim 10.000 euro opgehaald. Aangezien de organisatie een aantal keer meerdere malen niet mee heeft gezeten op het gebied van weersomstandigheden en accommodatieperikelen. De organisatoren gaan er dan ook vanuit dat zij dit maal minimaal 4.000 euro binnenhalen.
Het vijfde festival begint zondag 23 november om 15.00 uur en duurt tot 21.45 uur. De zaal is open vanaf 14.30. Kaarten voor het festival kosten 6 euro en zijn aan de zaal verkrijgbaar. Kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen. Meer informatie over het festival, de organistatie, Imwart en de spelende bands is te vinden op www.wild-live.nl

> naar boven