< Home
• Agenda
• Wild-live festival
• Schoolbands for   Wild-live
• Wild-live Kids
• Terugblik
• Fotogallerij
 

De bands van Wild-live

Hieronder vind je de bands die de Wild-live festivals tot een groot succes maakten. Bovendien kun je nu ook enkele geluidsfragmenten downloaden. Beleef de unieke sfeer (opnieuw)!

In 't wild
In 't Wild staat garant voor goede Nederlandstalige rock. Stevig op z'n tijd, vernieuwend maar ook retro, compact en vol energie. De band maakt zich niet schuldig aan geneuzel, bas-solo's en andere muzikantenpret, maar zorgt er voor dat het publiek een hardwerkende band ziet en hoort die niet bang is om het achterste van de tong te laten zien. Het enthousiasme van zowel de band als het publiek - tijdens de honderden optredens van de voorbije jaren is een hechte following gegroeid - werkt aanstekelijk en de tomeloze inzet en ambitie van de band maken In 't Wild tot een band met een mooie toekomst voor zich.
> www.intwild.nl
Rubber
Rubber brengt de beste en tegelijk minst voor de hand liggende poprocknummers van de afgelopen 50 jaar. De band speelt pop, rock, maar ook funk, soul, reggae en punk. Constante in alle stijlen die de band speelt, is de lekkere vuile vlezige groove die machinaal pompend zijn werk blijft doen. Maar Rubber schrijft ook eigen muziek. De eerste eigen nummers zijn te horen op de cd, die Rubber in 2002 in eigen beheer opnam. Zowel de eigen nummers als de covers worden luidkeels meegezongen door Rubbers altijd weer zeer hippe en aantrekkelijke publiek.
> www.rubberinfo.nl
Kokopelli
Deze swingende topformatie brengt brengt een zeer breed allround repertoire ten gehore, doorspekt met jazzy vibes en Groovy tunes. Kokopelli heeft een uitgekiende show van '70's '80's & '90's covers die van uw feest een echt knalfeest kunnen maken. De band heeft in de afgelopen jaren een zeer goede reputatie op weten te bouwen en behoort nu tot een van de top coverbands van het land, Mede doordat ze altijd de vonk weet over te laten slaan naar het publiek. Een genot om te horen en te zien!
Little More
De zevenkoppige band bestaat uit enthousiaste musici met een meer dan grote passie voor reggae. Voor ieder bandlid geldt dat lang voor de formatie van Little More men een diepe verbondenheid met de wortels van reggae had en heeft. In de loop van de tijd heeft Little More zich een unieke stijl eigen gemaakt. Een stijl waarbij de nadruk ligt op maatschappijkritische output. Vanuit hart en ziel weet Little More reggae in een onweerstaanbare sound neer te zetten. Een sound waar een ieder die gevoel voor muziek heeft hier niet omheen kan.

Blues Bunch
Bluesbunch Is niet zomaar een doorsnee bluesband zo iets van 20 in een dozijn. Ze spelen de nodige jaren samen en hebben reeds de nodige sporen wel verdiend op gebied van blues/rock. Iedereen heeft meer dan 20 jaar stage ervaring en talloze dagen zijn er versleten in de studio's voor de nodige 'projecten'. De reden waarom de zich onderscheid van andere bands is te vinden in de diversiteit van de band even als de samenstelling ervan.
The Bluesmasters > Download geluidsfragment (mp3, 964KB)
The Touring Bluesmasters zetten met hun unieke mix van White Soul© en absurdistische humor alweer gedurende 10 jaar elke zaal op de kop. Het publiek laten zweten, swingen en genieten is het handelsmerk van deze heren. Ze spelen eigenzinnige bewerkingen van nummers van o.a. James Brown, Gary Moore, Elvis aangevuld met overrompelende uitstapjes naar theatraal-muzikale vertolkingen van o.a. Good Old Frankie (the Voice), Jimmy Hendrix en Queen. Het resultaat: The Touring Bluesmasters zijn een lust voor oog en oor en een weldaad voor de geest.
> www.bluesmasters.nl

Massada > Download geluidsfragment (mp3, 892KB)
Massada heeft een bijzondere plaats in het Nederlandse muziekgebeuren. Als er een groep drijft op motivatie en onderlinge verwantschap dan is het Massada wel. Een optreden van Massada is gewoon altijd een feest. Een feest van herkenning om de oude hits nog een keer voorbij te horen komen, of om te luisteren naar nieuwe songs. Swingende songs, die bewijzen dat de sound van Massada, ondanks dat de groep al bijna 30 jaar bestaat, nog steeds niets aan kracht heeft ingeboed.

Stuurbaard Bakkebaard
Stuurbaard bakkebaard is een speciaal pop trio dat voornamelijk speelt op straat en op kleine evenementen, groeit, na een echt podium gevoeld te hebben, uit tot een hechte en enerverende live act. Creatief gebruik makend van contrabas, diverse gitaren, de stem, speelgoed, verschillende trommels en ander slagwerk weet het trio een brug te slaan tussen muziek en entertainment.

> www.stuurbaardbakkebaard.nl

The Koffers > Download geluidsfragment (mp3, 960KB)
De sensatie van een vette gehaktstaaf in een bezinestation om 4 uur ’s nachts is niet de belangrijkste reden dat "The Koffers" weer optreden. De lol in het spelen van de beste muziek uit 50 jaar rock’n’roll voor een publiek dat zich uitermate amuseert en de onderlinge muzikale wisselwerking door het niet plichtmatig naspelen van dat repertoire, zorgen ervoor dat Sjoerd van den Broek, Frank Schaafsma, Wim Stoffels en Henk Schoemaker met hernieuwd enthousiasme het busje in en het podium op stappen. Op de setlist staan nummmers van The Beatles via Steve Miller en the Eagles tot Robbie Williams.

Dirk Scheele
Dirk Scheele is inmiddels een begrip in kinderland. Tijdens zijn optredens passeren diverse stijlen als rock & roll, blues-, pop- en wereldmuziek de revue in een eigen herkenbare stijl, die hij vertaalt naar het niveau van de kinderen. Er wordt een variëteit aan muziekinstrumenten gebruikt en alles wat zich daartoe leent zoals koektrommels, emmers en speelgoedtoetertjes. De liedjes zijn afwisselend ingetogen en opzwepend, kunnen gemakkelijk meegezongen worden en nodigen uit om actief mee te doen.
> www.dirkscheele.nl
Sneakerfreak (voorheen Press A )
SneakerFreak maakt popmuziek. Akoestische pop. Van luisterliedjes naar heftig intense, snelle nummers. Altijd met sterke teksten. Gemaakt door twee gitaristen en één zanger. Dat is alles. Maar daardoor is de band een verfrissing in het clubcircuit. Bezetting: Arthur van Westerop - zang, Ferry vd Groep - gitaar, Lourens van Haaften - gitaar.
> www.sneakerfreak.nl
Stevie's Lipstick
Geboren uit het verlangen om rockabilly muziek te spelen draait Stevie’s Lipstick alweer drie jaar mee in het circuit. De band is in wezen een nevenactiviteit van een drietal Gooische muzikanten. Vader Rius (drums) en zoon Zach Bos (bas) zijn de ritmesectie, zanger gitarist en tevens oprichter van de band is Sytze Bonte. Het repertoire richt zich voornamelijk op de rock’n’roll van de vijftiger jaren. Stevie’s Lipstick speelt een brede greep uit het oeuvre, zowel up-tempo swing als langzame ballads en al wat zich daartussen bevind.
Bukowski
Bukowski maakt eigenzinnige melodieuze gitaarpop. Simon Pritchard (voorheen actief o.a. met Supersubs' Felix Maginn in the Katies) formeert in 1999 samen met Nicolette Lie (o.a. Julia P. Herscheimer en Marshmellows) de band Cassidy. De creatieve samenwerking werpt al snel vruchten af. De twee demo's die Cassidy uitbrengt blijven niet onopgemerkt en ontvangen lovende recensies in o.a. Fret en LiveXS. Het leidt Cassidy naar zalen als de Melkweg en Paradiso. Na diverse bezettingswisselingen besluiten Simon en Nicolette eind 2002 samen verder te gaan onder de naam Bukowski.
Christiaan Welker
Christiaan Welker (Naarden, 1966) komt uit een familie met een muzikale traditie. Naast zijn voorliefde voor zang, leerde hij ook de clarinet en saxofoon te bespelen. Al heel vroeg nam hij deel aan diverse play-back competities in het land. In de jaren ‘90 trad hij op met het koor ‘Vocal Society’ in de kapel van Linda de Mol’s ‘Love Letters’ en had hij succesvolle solo-optredens, o.a. in ‘Showbizz-City’. Ook stond hij naast vocalisten als Gordon, Ruth Jacott en Jody Bernal. Christiaan treedt regelmatig op en brengt naast het eigen repertoire ook nummers van o.a. Marco Borsato, De Dijk en Bløf ten gehore.
> http://home.planet.nl/~welker
Pike
"Wie zegt dat coverbands saai zijn heeft het goed mis! PIKE bewijst het tegendeel. PIKE is een superstrakke en supergezellige rock(cover)band uit het Gooi. PIKE speelt o.a. covers van AC/DC, ZZ Top, Kane en Guns 'n' Roses, maar ook Nederlandstalige nummers van o.a. Van Dik Hout, The Scene en BLØF. Al deze covers worden voorzien van een eigen 'PIKE saus'. In de muziek van PIKE zijn de achtergronden van de verschillende muzikanten goed terug te horen.
> www.pikeonline.nl

Guitar Fever > Download geluidsfragment (mp3, 1MB)
GUITAR FEVER is een coverband met een pakkend en swingend repertoire van nummers uit de 60er t/m de 90er jaren. Nummers van Pink Floyd, David Bowie, Jimi Hendrix en The Doors worden moeiteloos afgewisseld met covers van o.a. Lenny Kravitz, Eagle Eye Cherry, Green Day en Eels. Door deze variatie blijft de band dan ook de hele avond verrassend en boeiend. De combinatie van pakkende covers, jarenlange podiumervaring en geweldige live-uitstraling van de vier bandleden, het spetterende gitaarspel van de broertjes Scheele en het immer aanwezige speelplezier maakt de band tot een zeer aanstekelijke en gewilde band.

Soulmates > Download geluidsfragment (mp3, 956KB)
Soulmates bestaat oorspronkelijk uit vijf meiden, die hun hart en ziel bezingen in Soul, Funk en Motown. Op het Wild Live festival van 24 februari echter waren ze met z’n vieren, aangezien Silvana in Thailand zat, om daar in de jungle de wilde dieren te helpen. De rest van de meiden droegen op deze avond zingend hun steentje bij.
Draz > Download geluidsfragment (mp3, 836KB)
Draz is ontstaan uit de in de nadagen van de in 1997 uiteengevallen band ‘Heather Hates Salad’. Samen met leden uit de roemruchte Hilversumse en Amsterdamse bands Nes, Sk!nk en Sesame Stress werd gewerkt aan een fris en fruitig repertoire. Begonnen werd met een basis van akoestische en elektrische instrumenten, waarbij middelen als de digeridoo en de samplewizzard niet werden geschuwd. In de prijzenkast van Draz pronken onder meer de 1e plaats bij Gooise Goden en Tagpop, en een finaleplaats in de regiofinales van het Noord-Hollands Glorie Festival

Sjaak Ranzijn > Download geluidsfragment (mp3, 896KB)
Sjaak Ranzijn is inmiddels al ruim 20 jaar actief in de muziekwereld. Zelf typeert hij zijn muziek als nummers die 'uit het leven gegrepen' zijn. Ranzijn schrijft al zijn nummers zelf en put daarbij uit een rijke bron van levenservaring. Wat dat betreft heeft hij stof genoeg, want ooit trad hij op in het welbekende TROS-programma 'Op volle Toeren'. Bovendien waren zijn nummers vele malen op de Nederlandse radio.
Ranzijns enthousiasme op het podium, het sterke werk uit zijn eigen repertoire, hier en daar afgewisseld met een klassieke Nederlandse meezinger, maken elk optreden tot een waar feest.

Local Hero > Download geluidsfragment (mp3, 1,1MB)
Bij Local Hero staat het plezier in de muziek voorop. De muziek van Local Hero is het best te typeren als swingende poprock. In de nummers (allen eigen composities) die de band ten gehore brengt, zijn verschillende stijlen uit de jaren zeventig en tachtig terug te vinden: van blues tot reggae en van jazzrock tot ska. Ondanks de vele herkenbare invloeden creëert Local Hero een geheel eigen muziekstijl die velen zal aanspreken.

The Rhythm Cast > Download geluidsfragment (mp3, 992KB)
The Rhythm Cast heeft een repertoire wat voornamelijk uit eigen nummers bestaat. Een combinatie van Chicago blues en boogie woogie bepalen de speelstijl. Live hebben ze al een flinke reputatie opgebouwd. Zo treden ze ieder jaar tijdens koninginnedag op in de Bier Steeg in Hilversum en laten ze regelmatig op motorfestivals (o.a. Road House) een feestvreugde achter. Live houdt The Rhythm Cast zich aan de vaste lijnen van hun repertoire maar kunnen daarin, op het enthousiasme van hun publiek, flink jammen

UZ > Download geluidsfragment (mp3, 920KB)
Deze rockband, bstaande uit John King (guitar vox), Michael v Polen (bass vox) en Mike Granger (drums) heeft geen introductie nodig binnen het lokale circuit. Buiten deze band om hebben de leden met verschillende nationale en internationale artiesten gespeeld en opnames gemaakt. Deze band moet je gezien hebben! Het komt niet vaak voor dat een driemans formatie zo'n vet geluid produceert.
> http://home.planet.nl/%7epolen066/uz.htm

Babalawo > Download geluidsfragment (mp3, 936KB)
Babalawo (Nigeriaans voor medicijnman) staat synoniem voor opzwepend Afrikaans percussiespel. Bandleider Yakuba v.d. Akker, richtte vier jaar geleden samen met een Keniaanse vriend de band op. Eerst met wat cursisten maar later met spelers uit Senegal. Babalawo is een gemengde groep bestaande uit twee Nederlanders: Ingrid Sonneveld op de doundoum en Yakuba v.d. Akker op djembé. Verder spelen mee: Abu Ali Swaleh uit Kenia op djembé en mondharmonica en uit Senegal Aladji Touré op djembé en zijn broer Lamin Touré op djembé en kalimba.

The Whining Boys > Download geluidsfragment (mp3, 984KB)
De leden van de Whining Boys (Leo Buunk, Jan Andriessen, Anton Jaasma en John Petkovic) timmeren al jaren aan de weg in muziekland. De band is een nieuwe formatie. Wat ze gemeen hebben is dat ze allemaal deel hebben uitgemaakt van GCO (Groovy Chamber Orchestra) of nog steeds in deze band spelen.
Alle bandleden hebben al vaker opgetreden in de formaties: De Hufters, Shakin Joopie, Double Bassline Band, Roberto Q en de Boppers en natuurlijk GCO.
The Whining Boys spelen Rock & Roll, Blues en Country Rock and they will swing the show!
Peter Timoteef
Thijmen Sprakel b
egon op zijn 16e met klassiek gitaar. Na een concert van Paco Pena bijgewoond te hebben is z’n interesse in flamenco gitaar gewekt. Inmiddels volgt hij lessen bij Paco Pena. Peter Pluer speelt reeds 12 jaar gitaar en zich laten inspireren door gitaristen als Pat Martini, Joe Pass, Joe Satriani en natuurlijk Stevie Vay. Hij studeerde bij grote gitaristen uit de jazzwereld zoals bijvoorbeeld Maarten van de Grind.
  Rebel
REBEL timmert al heel wat jaartjes aan de weg en dat in diverse muziekstijlen.
Hij bracht met de groep Rotjoch in ’81 de elpee "Bad Boy" uit met door hem geschreven gitaarpopliedjes. De van deze plaat afkomstige single "Tomorrow" kwam tot nummer 19 in de tipparade en werd in 1999 nog gecovered door de Amsterdams/Haagse band The Ladibyrds op hun cd. Momenteel speelt hij in de bluesband "Driving Wheel", doet acoustische solo-optredens met een repertoire van country-, soul-, folk-, blues- en popliedjes. Nummers van o.a. Buck Owens, Otis Redding, The Dubliners, Mississippi John Hurt en Bread.
  Nicolaas
Nicolaas treedt op als singer/songwriter, waarbij virtuositeiten op gitaar en viool een belangrijke rol spelen. Daarnaast speelt hij als fiddler in verschillende Ierse combinaties. Op het Wild-live festival zal Nicolaas voornamelijk Flamenco muziek ten gehore brengen.
  Frank W.
Frank W. zingt in het Engels zoals zijn voorbeelden Loudon Wainwright III of blueslegende Mississippi John Hurt, en weet zich daarin uitstekend uit te drukken. Goed genoeg om al eens het Nijmeegse Singer-songwriter festival mee te winnen.
Een optreden van Frank W. is een mix van luisterliedjes en meezingers waarbij hij over de meest uiteenlopende onderwerpen (De Liefde, tandenborstels, R&B-covers & drankgebruik om maar wat te noemen ) steeds weer scherp uit de hoek weet te komen.
  Taxi to the ocean
Taxi to the ocean is het vehikel van vijf creatieve geesten die zich een weg banen door de wereld die pop/rock heet. Mooie muziek in de breedste zin van het woord. Van breekbare pop in de beste traditie naar ronkende en hypnotiserende rock. Eigenwijs en met een eigen gezicht, al zal je wel zien wie de ouders zijn. Rijd mee op deze taxi-trip.
> www.taxitotheocean.nl