< Home
• Wie wij steunen
Thailand
• Wicema

• Krabok Koo
• Kaopratabchang
• Wildlife ambulance
• Gibbon Project   Phuket
Roemenië
• Retezat Nat. Park

Ecuador
• Selva Viva


Onze sponsors: 

Githa Hoogendoorn, vrijwilliger in Selva Viva

"Gedurende drie en een halve maand heb ik als vrijwilliger het project Selva Viva van dichtbij mee mogen maken. In die periode heb ik het project leren kennen als een zeer veelomvattend geheel. Ik dacht dat ik terecht zou komen in een soort 'asiel' voor inheemse diersoorten in het oerwoud, maar kwam terecht in een tot in de puntjes uitgewerkte samenwerking tussen buitenlandse initiatiefnemers, vrijwilligers en de lokale bevolking. Het gaf mij het gevoel van een stevige basis en het prettige gevoel dat wat we aan het doen waren ook echt verschil maakte. "

"In deze korte tijd heb ik ook frustratie gevoeld om een land waar natuurbehoud helemaal niet zo vanzelfsprekend is als bij ons. Dagenlang hebben de vrijwillligers van AmaZOOnico, anders druk met dieren verzorgen, wachtgelopen om te helpen voorkomen dat een oliemaatschappij olieleidingen dwars door ons gebied zou aanleggen. "

"Maar daar stond tegenover de kano met lokale kinderen, die elke ochtend zo enthousiast naar het schooltje kwamen, alsof ze het meest geweldige pretpark met snoepfabriek ooit gingen bezoeken. Terwijl ze de liedjes van het Junglebook aan het leren waren voor hun toneeloptreden voor pa en ma, namen wij ze mee om de slang en andere dieren in het echt te zien en te laten zien dat deze dieren niet alleen maar eng waren, maar ook nog mooi en verzorging nodig hadden. Spannend vonden ze dat en vol overgave werden er werkstukken van gemaakt in half Duits half Quichua. Geweldig om te zien, maar ook zo'n grote tegenstelling met de schooltjes in de dorpen, waar kinderen het getal 7 leren door het tig keer op te dreunen."

"Kortom: voor mij is Selva Viva een project wat absoluut behouden moet blijven. Ik geloof in een project waarbij aan natuurbehoud wordt gedaan door tegelijkertijd te investeren in de lokale bevolking, op alle mogelijke manieren! "

< terug naar vorige pagina

 

Githa Hoogendoorn, medewerker van Stichting Wild-live, was zelf enige maanden als vrijwilliger in Selva Viva