< Home
• Agenda
• Midzomer   Natuurfestival
• Bussum Cultureel
• Schoolbands for   Wild-live
• Wild-live festival
• Wild-live Kids
• Terugblik
• Fotogallerij

Onze sponsors: 

KinderKunst Atelier in trek bij kids!
Ruim 150 kunstwerkjes en 500 euro ingezameld voor Daktari Bushschool!


Het KinderKunst Atelier, alweer vijf jaar een van de grote trekkers van Bussum Cultureel, trok afgelopen weekeinde weer vele kunstenaars in de dop. Na een natte start in de ochtend vonden uiteindelijk ruim 150 kinderen hun weg naar het Atelier, dat dit jaar op het Raadhuisplein was neergestreken.

Even daarvoor waren ze geïnspireerd door verhalenvertelster Alma in de speciale ëverhalenverteltentí. De kinderen mochten zelf het goede doel kiezen, waarvoor dit jaar de opbrengst van het KinderKunst Atelier was bestemd. De professionele kunstenaars van Kleine Daan en Vernissage hadden hun handen vol aan de door Alma aangespoorde kinderkunstenaars, die hun creativiteit dit jaar kwijt konden aan diverse ëkunstuitingení. Niet alleen schilderen, maar ook 'hoort-zegt-het-voort-post' en driedimensionale dieren maken was dit keer mogelijk in het Atelier. Duidelijk een schot in de roos gezien het enthousiasme van de kids voor alle kunstvormen.

Hoort zegt het voort!
Bijzonder was de ëhoort-zegt-het-voort-postí. Hierbij maakten de kinderen een kunstwerkje bedoeld om te verzenden, om zo de boodschap over het belang van zorg voor de aarde en de dieren verder te verspreiden. Waar de kunstwerkjes allemaal heen gaan is te volgen op de weblog van AL.

Het KinderKunst Atelier startte op elk heel uur vanaf 10.00. De laatste ronde was om 15.00 uur gepland. De grote toestroom en het enthousiasme van de kinderen na dit tijdstip deed het kunstenaarsteam besluiten nog een toegift te geven. Tot na 17.00 uur werd er nog massaal aan de kunstwerkjes gewerkt .

500 euro voor het goede doel!
Ondanks de kleine bijdrage die werd gevraagd voor het creatieve spektakel, brachten de deelnemertjes samen ruim 250 euro bij elkaar voor het goede doel dat zij zelf hadden uitgekozen: het Daktari opvangcentrum voor wilde dieren. Kinderen uit achterstandswijken in Zuid Afrika krijgen in dit opvangcentrum de kans om een week lang voor de gewonde wilde dieren te zorgen, die daar verblijven. Zo vergeten de kinderen even de alledaagse beslommeringen en leren over de natuur. Stichting Wild-live verdubbelt het bedrag voor dit project tot 500 euro.

> naar boven