< Home
• Agenda
• Wild-live festival
• Schoolbands for   Wild-live
• Wild-live Kids
• Terugblik
• Fotogallerij
 

Only Seven Left

Wouter Bouma (1990) - zang, piano
Jochem Winterwerp (1991) - gitaar, zang Roderick Knijnenburg (1988) - gitaar Hinne Winterwerp (1993) - bas

De debuut-cd van de Hilversumse pianopoppers Only Seven Left heet 'Forever Is A Lie'. Niets duurt voor eeuwig - het lijkt een erg wijze uitspraak voor een band met een gemiddelde leeftijd van 15 jaar. Maar Only Seven Left klinkt niet als een beginnend bandje. De poëtische teksten hebben inhoud en de muziek klinkt strak en is professioneel opgenomen. Inspiratiebronnen van de band zijn Something Corporate, Keane en Thirteen Senses.

De productie van 'Forever Is A Lie' was in handen van Bram de Wijs (Impossible Situations, Wagtale), de mastering werd gedaan door Martijn Groeneveld (Solo, A Balladeer) en het artwork is verzorgd door Pankra Studio (Solo, Sally Forth). De cd is uitgebracht bij het Amersfoortse Stuck In A Day Records. De labelbaas zegt over Only Seven Left: "Only Seven Left is een band met superveel potentie en ik ben dan ook heel trots op deze release!"

Only Seven Left wordt begin 2005 opgericht en mag in dat jaar gelijk een liedje bijdragen aan 'Planet Heartbreak', een compilatie van Stuck In A Day. De band maakt er zelf een no-budget videoclip bij en zo wordt 'Last Night' - mede dankzij de frisse uitstraling van de jongens - een hitje op internet. Met als hoogtepunt een top 3 notering in de top 40 van Ongekend Talent.

In 2006 word Only Seven Left gevraagd een live sessie te doen op Yam FM. Daarnaast wint de band een talentenjacht op het Ronald Holst College en speelt ze op het grote festival Hilversum On Air. In de zomer van 2006 beginnen de opnames voor 'Forever Is A Lie', die in verschillende thuisstudio's wordt opgenomen. Jongerenkrant TED maakt een reportage over de band. Het interview vergroot de populariteit van de jongens: hele internetfora van meisjesbladen worden volgeschreven over Wouter, Jochem, Roderick en Hinne.

In 2007 geeft Only Seven Left enkele intieme akoestische optredens en presenteert de band 'Forever Is A Lie'. Een sfeervolle cd met pakkende pianopopliedjes en emotionele songteksten gebracht door frisse jongens met grote plannen!

> naar boven