< Home
• Agenda
• Wild-live festival
• Schoolbands for   Wild-live
• Wild-live Kids
• Terugblik
• Fotogallerij

 

Sundqvist

Sundqvist bestaat uit Elianne Anemaat
(14 jaar), Saskia Le Poole (20 jaar), Gideon Smits (13 jaar) en Michaël Neuburger (20 jaar). De bezetting van de band (4 celli) is uniek in Nederland. Het reportoire bestaat voornamelijk uit Metal en Rockmuziek, speciaal geschreven of bewerkt voor deze bezetting.

Saskia en Elianne kwamen elkaar tegen in de winkel van vioolbouwer 'Van der Knaap' in Baarn, waar Saskia een nieuwe cello uitzocht en Elianne bezig was met een pick-up. Al snel kwamen zij erachter dat ze beide fan waren van de Finse rockformatie "Apocalyptica" die, net als Sundqvist, alleen uit celli bestaat (met af en toe een drummer). Ze besloten samen een aantal nummers van deze Finse rockhelden te gaan spelen. Dit deden zij lange tijd met veel plezier.

Maar, al snel kwam de vraag bij hen op of ze nog een cello nodig hadden om daadwerkelijk een band te beginnen. De geschikte kandidaat was Gideon Smits (een orkestcollega van Elianne). Sundqvist was een feit.
Enkele maanden later kwamen ze Michaël Neuburger op het forum van Apocalyptica tegen. Saskia en Elianne kenden hem nog van vroeger, maar het contact was niet van lange duur geweest, waardoor zij elkaar uit het oog verloren waren. Na enkele e-mailtjes kwamen Sundqvist en Michaël tot de conclusie dat het goed voor de band zou zijn als hij erbij zou komen. Zo werd de zoektocht naar een vierde en laatste cellist succesvol beeindigd en kon er serieus naar de eerste optredens worden toegewerkt.

Inmiddels heeft Sundqvist drie optredens achter de rug, die in het teken van Warchild stonden. In twee dagen tijd werden er drie middelbare scholen bezocht in 't Gooi. Woensdag 22 december 2004 werd SG Hilfertsheem-Beatrix (Hilversum) bezocht en donderdag 23 december was College De Brink (Laren) aan de beurt. Bij deze twee scholen werden de nummers Coma, Nothing Else Matters, Pray! en Creeping Death te gehore gebracht voor een dolenthousiaste groep leerlingen, die na afloop geld gaven voor het goede doel. 's Avonds werden er op het open podium van SG De Huizermaat (Huizen) twee optredens gegeven die eveneens in het teken stonden van Warchild. De optredens hebben in totaal 206 euro opgebracht.

> naar boven

 


> Bekijk grote foto (656 KB)

> Bezoek de website van Sundqvist