< Home
• Agenda
• Midzomer   Natuurfestival
• Bussum Cultureel
• Schoolbands for   Wild-live
• Wild-live festival
• Wild-live Kids
• Terugblik
• Fotogallerij
........................................
Mede mogelijk gemaakt door:........................................
Festival sponsors

 

Tweede Midzomer Natuurfestival weer succes

Stichting Wild-live, de gemeente Bussum en alle deelnemende organisaties en verenigingen kijken met volle tevredenheid terug op de 2e editie van dit unieke natuur- en milieubewustzijn festival voor de regio.


De informatiemarkt, de activiteiten en het biologische restaurant werden vooral in de middag druk bezocht. Stond vorig jaar het Midzomer Natuurfestival in het teken van informatie en debat, dit jaar kwam vooral de jongste generatie aan bod tijdens de vele leuke en leerzame activiteiten.

De jonge natuur- en milieuonderzoekertjes maakten o.a. kennis met boerderijdieren, waterbeestjes en vogels. In het Kooklaboratorium ‘De Smaak te Pakken’ ontdekten kinderen de eetbare geheimen van de natuur. Ook werd uitleg gegeven over nestkastjes en broedende vogels en konden natuurlijk ook kastjes getimmerd worden. De GAD leidde de kinderen langs afvalinzamelvoertuigen uit een ver verleden en het heden. Daar leerden zij over het nut van afval, afval scheiden en hergebruik. Bij de energiebus konden de kinderen leren over zonne- energie en warmte.

De ouders en andere bezoekers konden onderwijl genieten van biologische hapjes en drankjes of hun ideeën en vragen kenbaar maken aan de Bussumse Milieu adviesraad. De gezelligheid werd nog eens vergroot door de swingende akoestische optredens van diverse wereldartiesten.

Gedurende het festival werd geld ingezameld voor het project ‘Moving Birds of Senegal’. De bijdrage van alle deelnemers en de opbrengst van de catering was dit jaar goed voor 1500 euro! Al met al weer een zeer geslaagd festival met genoeg ideeën voor een vervolg in 2009.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


> naar boven

 

De opbrengst van het festival gaat naar:
Moving Birds for Senegal >>

Bekijk de foto's van 2008
Proef de unieke sfeer in beeld >>
Het programma van 2008
Informatie over alle activiteiten en deelnemers >>
Terugblik op festival in 2007
Lees alles over de succesvolle eerste editie! >>


Op het terras was het de hele dag gezellig druk

Uiterste concentratie tijdens de kookworkshop

Er was weer veel te leren en bestuderen

De wethouder reikt oorkonde 'Mijn Beste Park' uit

Blind excact 200 m. fietsen voor het goede doel

Jazzberry swingt de pan uit

Stil uit jedak met stille disco