< Home
• Agenda
• Midzomer   Natuurfestival
• Bussum Cultureel
• Schoolbands for   Wild-live
• Wild-live festival
• Wild-live Kids
• Terugblik
• Fotogallerij


Onze sponsors: 

Terugblik Schoolbands for Wild-live op Spoorpop 2008

Op Koninginnedag 30 april jl. opende het Bussumse Popfestival Spoorpop traditiegetrouw met Schoolbands for Wild-live. Tijdens Schoolbands for Wild-live speelden achtereenvolgens de talentvolle schoolbands VP-Band, Below Zero en Sheriff of Hong Kong het dak eraf. Nieuw element dit jaar was de aanwezigheid van een super ‘school DJ’.

Het was stichting Wild-live gelukt weer een aantal zeer talentvolle knallende schoolbands bijeen te brengen. De VP-Band, Below Zero en
Sheriff of Hong Kong betraden één voor één het grote podium. De eerste twee bands kwamen uit Naarden en Bussum, de laatste helemaal uit Baarn. Kenmerkend voor Schoolbands for Wild-live zijn de korte en krachtige optredens, volgens het principe van ‘plug and play’. Geen geluidscheck, maar meteen de stekkers erin en spelen.
De VP-band bracht een paar prachtige balads en swingende hits ten gehore. Wat ruiger ging het er aan toe met de bands Below Zero en Sheriff of Hong Kong. Beide driemansformaties knalden met ruige rock van het podium.
Tussen de schoolbands door en ook nog daarna bracht DJ Monkey met zijn talentvolle assistent rapper zijn muzikaliteit al mixend aan het Spoorpoppubliek ten gehore.

Samenwerking met Aevum
Net als vorig jaar verzorgden medewerkers van de jongerenwebsite Aevum en de Jeugd Adviesraad (JAR) Bussum (Luuk en Tjitske) de presentatie. Daarmee had de jeugd het podium volledig in handen. Het streven is dat stichting Wild-live, JAR en Aevum in de toekomst nog meer gaan samenwerken op het gebied van schoolbands.

Het goede doel
Dit jaar was het vierde dat de organisatie van Spoorpop podiumruimte ter beschikking stelde aan stichting Wild-live en de schoolbands. Bovendien brachten de optredens maar liefst
€ 500,- voor het goede doel.

Aanmelden voor Bussum Cultureel
Schoolbands for Wild-live wint ook buiten de regio aan populariteit. Uit het grote aantal aanmeldingen blijkt bovendien dat er grote behoefte is aan podia voor aanstormende bands.
Op 30 augustus vindt tijdens Bussum Cultureel de volgende Schoolbands for Wild-live plaats. Talentvolle en enthousiaste schoolbands kunnen zich hiervoor aanmelden via info@wild-live.nl

 

> naar boven

 
Alle talentvolle Schoolbands op een rij!
Een compleet overzicht van alle Schoolbands die ooit voor Wild-live optraden vind je hier!
>>
Eerste 'Battle for Wild-live' daverend succes!
Op 13 december jl. streden 4 talentvolle schoolbands van Scholen gemeenschap Huizermaat om een plek op het grote podium tijdens Spoorpop. Sonic Boom ging met de eer strijken en het goede doel met 900 euro! Heb je het gemist? Bekijk dan de filmpjes op Youtube!
>>
.......................................................................................

Schoolbands op Spoorpop 2006 groot succes!
Net als vorig jaar was Schoolbands for Wild-live op 29 april jl. een groot succes. Het is moeilijk om zo vroeg in de middag al veel publiek te trekken. Toch is het de schoolbands ook dit jaar weer gelukt de ruimte rijkelijk gevuld te krijgen. >>
.........................................................................................

Schoolbands spetteren van het podium op Bussum Cultureel!
Ook de tweede editie van Schoolbands for Wild-live tijdens Bussum Cultureel op zaterdag 10 september 2005 is een doorslaand succes geworden. De drie aanstormende bands speelden het dak er af voor een enthousiast publiek. De bands die optraden: Funkatrankus , Anthonio & Valentino funk/jazz project en Hystereo.
.........................................................................................