< Home
• Agenda
• Wild-live festival
• Schoolbands for   Wild-live
• Wild-live Kids
• Terugblik
• Fotogallerij


 

Two Way Radio

Madeleine v. Geuns - vocals
Dominique Top - vocals
Tessa Belinfante - vocals
Dorus Eggermont - guitar
Philippe v. Schil - drums
Maarten v. Es - bass
Nelson Eggermont - keys

Deze dynamische en energieke band maakt rockmuziek met invloeden uit de electro-scène. Two Way Radio komt met onverwachte dingen en is niet vies van de hedendaagse clubmuziek met veel elektronica. Met synthesizers, elektrische gitaren, drumbeats en drie zangeressen is ook de samenstelling van de band opvallend.

Tijdens de winter 2006 staat Two Way Radio een aantal keer in het voorprogramma van de Golden Earring. Begin 2008 wordt hun debuutalbum, ‘the Big Leap’, in eigen beheer uitgebracht. Een uitverkochte Melkweg staat op 26 januari op zijn kop en het album wordt met lovende kritieken ontvangen.

“Het zijn nummers die het in de live-situatie bijzonder goed zullen doen en zo blijkt 'The Big Leap' de eerste stap van een groep die, als er op deze ingeslagen weg voortgegaan wordt, wel eens heel groot kan gaan worden.” Musicfrom.nl

“De goed georganiseerde avond bereikt zijn doel. De nummers naneuriënd verlaat het publiek de zaal. Hier gaan we meer van horen.” 3voor12 Amsterdam

Kort hierna wordt in samenwerking met het MCN (Muziek Centrum Nederland) een compilatiealbum opgenomen onder de naam “the Young Ones’. Two Way Radio wordt getipt als hét nieuwe rocktalent van Nederland en speelt in de daarop volgende clubtour oa in Tivoli en Paradiso.

Inmiddels beginnen de hoogtepunten zich voor de band op te stapelen. Ze spelen met the Editors in het Paard v. Troje, in mei wordt Two Way Radio geprogrammeerd als een van de headliners op het MTV Brand New Festival, ze doen optredens met 3FM en in augustus wordt samen met Lois Lane het beatstad festival opgewarmd op de grote markt in Den Haag.

Nu is Two Way Radio druk met de opnames van nieuw materiaal. Daarnaast speelt de band in december in finales van de ‘Grote Prijs van Nederland’ en de ‘GRAP’ (beide Melkweg).

> naar boven

 


> bezoek de website van Two Way Radio