< Home
• Agenda
• Wild-live festival
• Schoolbands for   Wild-live
• Wild-live Kids
• Terugblik
• Fotogallerij
 

Eerste Wild-live festival zeer geslaagd!

Op 24 februari 2002 heeft het eerste Wild-live festival plaatsgevonden in De Cameleon in Bussum. Stichting IMWART, initiatiefnemer en organisator, is verheugd over de forse opbrengst van het benefietfestival en noemt het evenement een daverend succes. Maar liefst 4.750 euro gaat naar het dierenopvangproject WICEMA in Thailand.


Het bedrag is bijeengebracht door verscheidene sponsors, donateurs en bezoekers van het festival, wat mogelijk was gemaakt door de belangeloze medewerking van zes bands uit Bussum en omstreken, De Cameleon en een groot aantal vrijwilligers.
Het eerste Wild-live festival heeft ruim 300 bezoekers getrokken en duurde van drie uur ’s middags tot half elf ’s avonds. Het grootste aantal bezoekers was binnen tussen half zes en half acht.
Het muziekspektakel werd geopend door de Director van WICEMA-Nederland, Marc Maassen. De eerste band, The Rythm Cast, zette de toon van het festival met de vertolking van ruige blues. Daarna speelde Draz serieuze gothic van hoge kwaliteit. De zangeressen van Soulmates kregen de zaal aan het swingen met prachtige, meerstemmige zang, gearrangeerd op bekende soul- en funkhits.Sjaak Ranzijn wist bij de toeschouwers de gevoelige snaar te raken met het Nederlandstalige levenslied, waarbij uit volle borst werd meegezongen. De Bussumse band Local Hero, met Marc Maassen als zanger en gitarist, had het even zwaar; na alle inspanningen van het organiseren van het festival viel het aanvankelijk niet mee in de muziek op te gaan. Na het eerste nummer echter hervond de band zijn pure en originele uitstraling en kon de zaal los gaan op de eigen geschreven nummers. Absoluut hoogtepunt van het festival was het optreden van Guitar Fever; een inmiddels kleiner maar uitzinnig publiek genoot van de virtuose gitaardialogen van de broers Dirk en Christiaan Scheele.De loterij die was georganiseerd om nog meer geld te kunnen inzamelen was eveneens uitverkocht. Te winnen waren een mountainbike, een exotische fruitmand en een 10-badenkaart voor het zwembad.
Gedurende de gehele dag was een fotograaf aanwezig om de bands en het publiek op beeld vast te leggen. Tevens is een audio-registratie van de optredens gemaakt. De organisatie zal de beste nummers op cd zetten, die vervolgens via de website van het Wild-live festival is te verkrijgen.
De infostand van IMWART is veelvuldig bezocht. Hier konden bezoekers zich opgeven als donateur of kon het speciaal in Thailand vervaardigde festival t-shirt worden besteld. Ook de stand met Thais eten kon zich verheugen in een grote toestroom van hongerige festivalbezoekers.Na het succes van het eerste Wild-live festival, wil de organisatie ook elders in het land, en zelfs in Thailand, bands en zalen enthousiasmeren voor dit concept onder het motto: ‘locals for locals’, doelend op het lokale karakter van de projecten in Thailand en de kleinschalige festivals in Nederland, waardoor de intimiteit en loyaliteit gewaarborgd blijven.

> naar boven