< Home
• Agenda
• Wild-live festival
• Schoolbands for   Wild-live
• Wild-live Kids
• Terugblik
• Fotogallerij
 

Wild-live 2 ondanks storm groot succes

Afgelopen zondag heeft het tweede Wild-live festival plaatsgevonden, dit keer in de Tagrijn in Hilversum. De stichting IMWART, initiatiefnemer en organisator, is verheugd over de opbrengst van het benefietfestival, die ondanks de storm nog 3.000 euro bedroeg.

Dit bedrag zal binnenkort overhandigd worden aan het dierenopvangproject WICEMA in Thailand.
Terwijl half Nederland lam lag door de storm die over het land raasde en er nauwelijks nog treinen en bussen reden, werd er in de Tagrijn gedanst en genoten van afwisselende muziekgroepen. Het festival heeft toch nog ruim 250 bezoekers getrokken en duurde van half drie ’s middags tot half elf ’s avonds.
Het muziekspektakel werd ingeluid door de groep Babalawo met percussiespel uit Afrika. Om half vier werd het festival officieel geopend door gewestsecretaris E.J. Bodar. In zijn speech benadrukte hij de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers en de belangeloze medewerking van de muziekgroepen en sponsors om het Wild-live festival tot een succes te maken. Hij heeft toegezegd op landelijk niveau het initiatief onder de aandacht te brengen en te ondersteunen.
Tijdens het optreden van de veelbelovende rockband UZ begon de Tagrijn goed vol te stromen. Absoluut hoogtepunt van het festival was het optreden van Massada. De band zorgde met swingende en opzwepende persussie dat het dak eraf ging; iets wat de storm gelukkig niet voor elkaar kreeg! The Koffers sloot het geheel af met goed in het gehoor liggende covers, die vooral uitnodigden tot meezingen en lekker swingen.
De Haagse band Lichter Laaie heeft helaas moeten afzeggen, omdat het onverantwoord was met een vrachtwagen de weg op te gaan. Een volgend festival zullen zij zeker van de partij zijn!
Ook de loterij, die was georganiseerd om nog meer geld te kunnen inzamelen, liep goed. Te winnen waren een diner voor twee bij Jan Tabak, karten en waterskiën voor twee personen, een fraaie rugzak met inhoud en een Wild-live t-shirt. Nog niet alle prijzen zijn door de winnaars opgehaald.
De zeker 25 kinderen die het festival bezochten hebben zich in het café op de begane grond vermaakt met de trucs van de ballonkunstenaar. Ze konden ook tekenen en zich laten smincken. Onderwijl vonden in deze ruimte optredens plaats van Peter Timoteef en Rebel.
Bij de infostand van IMWART (International Mobile Wild Animal Rescue Team) zijn eveneens goede zaken gedaan. Hier konden bezoekers zich opgeven als donateur en kon het festival t-shirt worden gekocht. Het Thais eten, dat in de keuken van de Tagrijn werd bereid door professionele koks, was heerlijk en scherp geprijsd.
Gedurende de gehele dag was een fotograaf aanwezig om de bands en het publiek op beeld vast te leggen.
Tevens is een video- en audio-registratie van de optredens gemaakt. De organisatie is van plan de beste nummers op cd te zetten.

> naar boven