< Home
• Agenda
• Wild-live festival
• Schoolbands for   Wild-live
• Wild-live Kids
• Terugblik
• Fotogallerij
 

Eerste openlucht-festival een succes

Het debuut van Wild-live in de open lucht is geslaagd. Het festival op het in een festivalterrein omgetoverde Raadhuisplein is vlekkeloos verlopen. Het carillon was voor deze speciale gelegenheid tot biertap omgedoopt. De bezoekersaantallen op de eerste dag van het tweedaagse festival vielen dan wel een klein beetje tegen, (het festival terrein bleek toch een beetje uit de loop van de overige activiteiten te liggen), de muziek en de sfeer waren er niet minder om. Ook tweede festivaldag in de Cameleon was een succes.

De vrijwilligers van IMWART en de Cameleon waren al om 07.00 uur in weer. In de vroege ochtend werd zowat de gehele geluidsinstallatie van de Cameleon eerst ontmanteld en later op het plein weer opgebouwd. De IMWART stand, de bar en de Thaise catering, overal was bedrijvigheid. Net voor het middaguur was alles gereed. Om twaalf uur startte het festival met een officiële aftrap door burgermeester Holthuizen. Het ‘Wild-live cadeautje’ van Stichting IMWART en de Cameleon werd door de vertrekkende burgervader zelf geopend op het Wild-live podium. Voorzitter Marc Maassen van Stichting IMWART overhandigde de eregast een Wild-live T-shirt en nodigde hem uit ook de komende Wild-live festivals te bezoeken. Presentator voor de zaterdag Jeroen Groot, een nieuw gezicht op Wild-live, kondigde aansluitend de eerste artiest aan.

Een vliegende start met Dirk Scheele. De ouders en kinderen bewogen als bomen, hinnikten als paarden en stampen met hun voeten op de liedjes van deze bekende kinderliedjesschrijver. Daarna volgenden een Big Band van muziekschool Luc van Gessel bestaande uit jongeren en de djembe band Babalawo, geen onbekende op het Wild-live festival. Babalawo wist het publiek op te zwepen en gaf zelf het voorbeeld van uit je dak gaan. Press A, een prachtig zingende driemanformatie die zichzelf begeleid op akoestische gitaren, was het hoogtepunt van de zaterdag. De toegestroomde bezoekers genoten in de zon van de zang en het gitaarspel. Het programma werd afgesloten door Ad Vanderveen, de bekende singer/songwriter uit Bussum.

Om 19.30 uur was het Raadhuisplein weer Raadhuisplein, en wees niets meer op het spektakel dat daar had plaatsgevonden. Inmiddels werden door de medewerkers in de Cameleon al weer voorbereidingen getroffen voor de komende festivaldag op zondag.
De zondag begon rustig. Niet voor de medewerkers die alweer om 09.00 uur aan het sjouwen en bouwen waren. Het programma werd een uur vooruit geschoven. Om 14.00 uur begon Nicolaas met zijn virtuoze viool en gitaar spel, de eerste bezoekers en vele medewerkers werden betoverd. Singer/songwriter Frank W. zong en speelde terwijl de zaal voller liep. Na een daverend applaus kwam de sfeer in de zaal. Wouter K draaide de plaatjes en vaste presentator Ronald van de Woude bracht zijn enthousiasme over op het publiek. De volgende bands Miss Jones en Taxi to the Ocean bewezen dat lokale bands grote kwaliteit kunnen bezitten. De nog aanwezige Nicolaas speelde in het laatste nummer van Taxi to the Ocean mee als special guest. Het publiek genoot.

Inmiddels was het programma bijna twee uur uitgelopen. Het scheen het publiek niet te deren. Na de eerste noten van Stevies Lipstick ging de zaal los en de voetjes van de vloer. Na een lang weekeinde van muziek en dans was het de beurt aan de superuitsmijter van Wild-live4: Bluesmasters, met speciale gast Chris Daniels. Zoals gewoonlijk bij Bluesmasters: het dak ging er af.

> naar boven