< Home
• Agenda
• Wild-live festival
• Schoolbands for   Wild-live
• Wild-live Kids
• Terugblik
• Fotogallerij
 

Wild-live 5: professioneel en perfecte sfeer

Het vijfde Wild-live festival dat afgelopen zondag in de Cameleon in Bussum plaatsvond heeft weer een mooi bedrag opgeleverd voor het opvangen en beschermen van wilde dieren in Thailand. De opbrengst van bijna 3000 euro werd bijeengebracht door de ruim 200 bezoekers zal nagenoeg volledig worden besteed aan extra zorg voor de wilde dieren in gevangenschap en aan het natuureducatieproject voor Thaise schoolkinderen.


De echte Sinterklaas (iedereen die er was kan dat bevestigen) was speciaal voor het festival naar de Cameleon gekomen. Na een kort verblijf in de grote zaal nam de Sint in het kindercafe de tijd voor elke jeugdige bezoeker terwijl hij de meest originele wilde-dieren-kleurplaten in ontvangst nam. Ook de Pieten droegen hun steentje bij in de feestvreugde.

Ilonka de Lange, wethouder van Cultuur in Bussum opende het festival met bemoedigende woorden voor de organiserende Stichting, waarna het muzikale spektakel onder aanvoering van de uitmuntende presentator Rombout van start ging.
Timoteef, bestaande uit twee in Bussum geen onbekende muzikanten op de akoestische gitaar luidden het festival stijlvol in. Tussen de bands door bracht DJ Bavo, door velen al tijdens het festival geprezen, heerlijke dansmuziek ten gehore. Vervolgens was het de beurt aan de band Bukowski, die vernieuwende goed in het oor liggende popmuziek ten gehore bracht.

Aansluitend gaf Christiaan Welker de zaal, bijgestaan door een aantal jeugdige swingende fans, van katoen. Welker werd muzikaal ingeluid door een oude bekende van het festival: Sjaak Ranzijn, die ditmaal een gastrol vervulde.

Het hoogtepunt voor velen was het trio Stuurbaard Bakkebaard. De speciale bezetting van de band, met contrabas, drums en afwisselend accordeon en gitaar tezamen met de pakkende songs en performance maken deze band tot een verfrissende aanwinst op de Nederlandse podia. De organisatie is trots dat Stuurbaard Bakkebaard op het festival heeft opgetreden. Het enigszins uitgelopen festival werd afgesloten door de band PIKE met gouwe ouwe rock hits, die de door het overgebleven publiek met gejuich werden ontvangen.

Ondanks dat we vanuit de oganisatie op meer bezoekers hadden gehoopt, is gezien de opbrengst en de feestvreugde het vijfde Wild-live festival opnieuw geslaagd te noemen. Met de professionele aankleding en het uitstekende geluid mag het festival zichzelf best 'volwassen' verklaren. De organisatie is er klaar voor het festival volgend jaar op een nog hoger niveau te tillen.

> naar boven