< Home
• Agenda
• Wild-live festival
• Schoolbands for   Wild-live
• Wild-live Kids
• Terugblik
• Fotogallerij
 

Wild-live 6 op Bussum Cultureel: hoogtepunt in vele opzichten!

Als je het geheel overziet, dan kun je er niet omheen: Bussum Cultureel met Wild-live 6 was absoluut één van de hoogtepunten in het bestaan van stichting IMWART. De perfecte samenwerking met zoveel verschillende partijen, de perfecte afstemming van de techniek, de afwisselende optredens en niet het minst belangrijk de opbrengst (ruim 4000 euro!), zorgden voor een succesvol weekeinde.

Het weer was natuurlijk uitzonderlijk goed. Mede hierdoor vloeide het bier in overvloed. Met name op zaterdag na 15.00 uur toen achtereenvolgens The Blues Bunch, Stevie's Lipstick, The Koffers en Little More Bussum van katoen gaven. Zowel voor als na Bussum Cultureel en Wild-live besteedde de pers weer veel aandacht aan de stichting.
Het belangrijkste, het inrichten van een Wildlife ambulance voor Thailand, verdween soms bijna naar de achtergrond. Dit keer stond Wild-live een keertje niet centraal, maar als onderdeel van een groter geheel, Bussum Cultureel. Dat was soms even wennen. Het betekent namelijk rekening houden met diverse partijen met uiteenlopende belangen. Over twee dagen gezien is er zo goed als niets misgegaan, afgezien van wat korte geluidsoverlast op zaterdag. Dit is een punt waar we een volgende keer wel iets op moeten verzinnen. Voor de rest liep alles meer dan gesmeerd.
Een hoogtepunt komt niet zomaar uit de lucht vallen. Er is door velen lang en intensief gewerkt aan dit festival. De programmering van het complete weekeinde van Bussum Cultureel is door medewerkers van IMWART verzorgd. Al in juni was hiermee begonnen. Hierdoor hebben we veel contacten gelegd met Bussumse verenigingen en stichtingen en nieuwe ideeën opgedaan. Ook de geluidstechniek, het podium en alles wat hiermee samenhangt was een van de taken die we op ons hadden genomen. Anders dan vorig jaar was hier door de gemeente een budget voor beschikbaar gesteld. Mede hierdoor konden we dit jaar een serieus podium met een uitstekende geluidsinstallatie inzetten.
De bijdragen van de Cameleon en Cinevideo Groep (o.a. een heuse VIP-tent en een draaitafel voor de DJ) maakten het geheel compleet. Speciale vermelding: de lichtinstallatie die ervoor zorgde dat het podium een professionele uitstraling kreeg. Pinkpop is er niks bij!
Er waren momenten dat er maar liefst 25 vrijwilligers tegelijk bezig waren dit festival tot een succes te maken. De bartenders in de biercarrousel, de technici op, voor en naast het podium, de medewerkers van de IMWART-stand, de DJ’s en de presentator - Good old Ronald - die zondag ondanks een griepaanval de hele dag doorstond, maakten lange dagen. Het is tekenend voor de inzet van iedereen: van de broodjessmeerders achter de schermen, de medewerkers van de Cameleon die van vroeg tot laat sjouwden en installeerden tot en met de bands in de schijnwerpers.
Het zal niemand ontgaan zijn: de Thaise inbreng. Langzaam maar zeker krijgen we ook steeds meer steun van de Thaise gemeenschap in Nederland. Het fruitsnijden, de indrukwekkende Thaise dans en niet te vergeten de traditionele Thaise kostuums waren een belangrijke bijdrage tijdens Bussum Cultureel en onze stichting in het bijzonder. Ik wil daarom hierbij Saichon, Pornchai en Pariya nog eens speciaal bedanken.
Iedereen zal gemerkt hebben dat de algehele waardering voor onze bijdrage aan Bussum Cultureel zeer positief is. We mogen daarom ook met trots terugkijken op twee schitterende dagen, waarin we niet alleen veel hebben betekend voor de wilde dieren in Thailand, maar ook voor het slagen van Bussum Cultureel als geheel. Iedereen bedankt!

Marc Maassen
Voorzitter Stichting Wild-live


> naar boven