< Home
• Agenda
• Wild-live festival
• Schoolbands for   Wild-live
• Wild-live Kids
• Terugblik
• Fotogallerij
 

Goed geregeld, geringe opkomst

Alles weer helemaal voor elkaar, van kinderhoek tot muziekspektakel, van Thaise hap tot glaasje van de tap. Gezelligheid en dansen. De bands vol lof over de organisatie, de bezoekers op hun beurt over het festival en de bands. Dat is altijd goed (en leuk) om te horen. Je hoopt altijd van harte dat de bands die belangeloos meedoen het naar hun zin hebben. Als die plezier hebben dan slaat dat over op het publiek.

Het eten was absoluut top. De bezoekers (wat minder dan verwacht) aten meer dan ooit. Er was, op een schep pittige kip curry na, niets meer over!

De bands Rubber en ‘In ’t Wild’ bleken echte toppers, die we zeker nog eens gaan bekijken! Het echte swingen startte met Kokopelli. Aangemoedigd door pakkende baspartijen en gitaarslagjes (en inmiddels hier en daar wat teveel aan bier), kwamen vele voetjes alsnog flink van de vloer.

Zoals gezegd, het bezoekersaantal van een kleine 150 man viel een beetje tegen. Misschien door de herfstvakantie? Het heeft zeker niet gelegen aan de publiciteit: overal hingen en stonden tijgerposters en beide regionale kranten besteedden in de voorafgaande week aandacht aan Wild-live. Was het het weer? Ook niet, beetje miezerig, juist goed om er op te trekken.
Zijn het misschien de hoge verwachtingen? Misschien wel. Het liefst zien we natuurlijk volle uitpuilende zalen en daarmee een hoge opbrengst voor het goede doel! Aan de andere kant, de bezoekers die naar Wild-live komen vormen inmiddels een vaste trouwe aanhang, die garant staat voor een relaxte sfeer en gezelligheid. Dat is misschien wel even belangrijk. Door de korte voorbereidingstijd (na Bussum Cultureel afgelopen september) is het sponsortraject voor Wild-live 7 te laat op gang gekomen (belangrijk verbeterpunt voor de volgende activiteit!). Normaal vormen sponsorbijdragen een belangrijk aandeel in de totaalopbrengst. Daarnaast moest er dit keer meer geïnvesteerd worden dan anders door het ontbreken van een PA bij de Cameleon.
De opbrengst van Wild-live 7, 1000 euro, is dit keer bijna volledig bij elkaar gebracht door de vaste Wild-live aanhang. Al met al is 1000 euro op een kleine 150 man daarom best een mooie opbrengst.

Het bedrag zal binnenkort worden overgedragen aan Dr. Tom van de Mahidol Universiteit in Bangkok. Deze zal het geld inzetten voor het verbeteren van het tijgeropvangcentrum Kaopratabchang ten zuiden van Bangkok.

> naar boven